marți, 21 octombrie 2008

File de istorie adevarata (I) : Evreii, calaii Romaniei postbelice


Respingem acuzatiile sef rabinului Rosen Moses aduse poporului roman privind numarul evreilor ucisi pe teritoriul Romaniei.

Rabinul Rosen Moses pretinde ca pana la 1 Iulie 1991, de frica nu a putut fi pronuntata cifra de 400.000 de evrei, victime ale holocaustului pe teritoriul Romaniei. Pe cine sa credem? Sabin Manuila, directorul Institutului de Statistica al Romaniei, impreuna cu W. Filderman, presedintele Comunitatii Evreilor din Romania, care au editat impreuna in 1957 la Roma o brosura in limba engleza cu titlul Regional development of the Jewish population of Romania, prezentandu-ne un alt holocaust in Romania, concluzionand ca la noi a fost numarul cel mai scazut de victime evreiesti, comparativ cu celelalte tari ocupate de germani.

De exemplu, in cartea Martiriul evreilor din Romania 1940-1944 (Documente si marturii) cu un Cuvant inainte de Rosen Moses, Editura HASEFER 1991, Capitolul Rebeliunea 21-23 Ianuarie 1941, pag. 68-71, se afirma ca au fost asasinate 120 de persoane. De atunci, unii s-au intrecut in marirea numarului de evrei ucisi. Pana si un pretins simpatizant legionar, pe nume Milcoveanu, scrie in revista Invierea ca au fost 178 de evrei ucisi, cu o treime mai mult decat au pretins evreii.

Pentru a arata cat de neadevarate sunt acuzatiile rabinului Rosen Moses, ca i-ar fi fost frica sa denunte cifra pretinsilor morti ai holocaustului din Romania, dam mai jos o lista de evrei care au format conducerea Romaniei in primii ani de domnie a comunismului (datele sunt extrase din The Plot Against the Church de Maurice Pinay, pag. 73-77):

Evrei in guvernul Romaniei


1. Ana Pauker, alias Anna Rabinsohn, ministru de externe si agenta Nr. 1 a Moscovei la Bucuresti.
2. Ilka Wassermann, reala directoare a Min. de Externe.
3. Josef Kishinevski, alias Jakob Broitman, vice presedinte al Consiliului de Ministri si membru al CC.
4. Teohari Georgescu, alias Burah Tescovich, Ministru de Interne.
5. Lothar Radaceanu, alias Lothar Wuertzel, ministru.
6. Miron Constantinescu, alias Mehr Kohn, originar din Galati, Ministru al Minelor si membru in CC.
7. Moises Haupt, General, Comandant militar al Capitalei.
8. Laurian Zamfir, alias Laurian Rechler, general, sef al Securitatii, originar din Braila.
9. Heinz Gutman, sef al Serviciului Secret Civil.
10. William Suder alias Wilman Suder, Sef al Contra Spionajului.
11. Roman Walter, alias Walter Neuländer, tatal lui Petre Roman, organizatorul securitatii si sef al Serviciului de Educatie, Cultura si Propaganda al Armatei.
12. Alexandru Moghioros, Ministru al Nationalitatilor, evreu din Ungaria.
13. Alexandru Badan, alias Alexander Braunstein, sef al Comisiei de Control al Strainilor.
14. Maior Lewin, evreu, fost ofiter in Armata Rosie, sef al cenzurei pentru presa.
15. Colonel Holban, alias Moscovich, sef al Securitatii pe Bucuresti.
16. George Silviu, alias Gersch Gollinger, Secretar General in Ministerul de Interne.
17. Erwin Voiculescu, alias Erwin Weinberg, sef al departamentului pentru pasapoarte in Ministerul de Externe.
18. Stupineanu, alias Stappnau, sef al Spionajului Economic.
19. Emmerick Stoffel, evreu din Ungaria, ambasador al Romaniei in Elvetia.
20. Harry Fainaru, alias Hersch Feiner, sef de legatie in Ambasada din Statele Unite.
21. Ida Szilagy, evreica, prietena a lui Ana Pauker, reala conducatoare a Ambasadei din Londra.
22. N. Lazarescu, alias Burach Lazarovich, insarcinat de Afaceri al Romaniei la Paris.
23. Simon Oieru, alias Schaeffer, Subsecretar de Stat.
24. Liuba Kishinevski, alias Liuba Broitman, presedinta a Femeilor Romane Antifasciste.
25. Lew Zeiger, evreu director general in Ministerul Economiei.
26. Doctor Zeider, jurisconsult al Ministerului de Externe.
27. Silviu Brucan, alias Brukner, redactor sef al Scanteii, el conducea intreaga campanie care viza comunizarea. In acelasi timp el conducea si inscena campania antisemita din Romania.
28. Samoila, alias Samuel Rubenstein, director guvernator al Scanteii.
29. Horia Liman, alias Lehman, redactor secund al Scanteii.
30. Inginerul Schnapp, evreu, director guvernator al ziarului Romania Libera.
31. Jehan Mihai, alias Jacob Michael, sef al industriei cinematografice romane.
32. Alexandru Graur, alias Alter Brauer, director general al Societatii Radiofonice Romane.
33. Mihai Roller, evreu, necunoscut inainte de venirea sa in Romania din Uniunea Sovietica, Presedinte al Academiei Romane, autorul istoriei falsificate a Romanilor.
34. Profesorul Weigel, tiranul universitatii din Bucuresti, care conducea operatia de epurare a studentilor anti-comunisti.
35. Profesorul Lewin Bercovich, un alt tiran al Universitatii din Bucuresti, care controla corpul profesoral, venit din Rusia.
36. Silviu Josifescu, alias Samson Josifovich, cel care l-a cenzurat pe Eminescu, Alecsandri, Vlahuta de continutul care nu se armoniza cu comunismul.
37. Joan Vinter, alias Jakob Winter, al doilea critic literar marxist al Romaniei.
38. Trei predecesori secretari generali ai Ligii Generale a Muncii, au fost evrei, Alexander Sencovich, Misha Levin si Sam Asriel (Serban).
39. Alexandra Sidorovici, evreica, sotia lui Silviu Brucan, acuzatoare la “Tribunalul poporului” in 1945.
40. Leonte Rautu (nu-i cunosc numele de origine).
41. Petru Borila, cuscrul lui N. Ceausescu. Ambii au facut parte din Biroul Politic al C. C. -ului, responsabili pe tara cu invatamantul politic comunist.

Oare in acel timp rabinului R. Moses i-a fost frica sa denunte victimele holocaustului?

Nu toti evreii din Romania au fost comunisti, dar cei mai multi conducatori ai comunismului din Romania, in perioada cea mai salbatica a nenorocirii noastre, 1945-1965, erau evrei. In acel timp, cele doua ministere ale ordinii, cel de Interne si cel al Securitatii, erau conduse de evrei: Teohari Georgescu, Nicolski, Pantiusa, Dulberger, Koller, Zeller, coborind si la nivelul regionalelor de securitate - cum ar fi cea din Banat, pe care o cunosc personal: Koloman Ambrus, Mois, Kling Zoltan, Steiner, Schnelbak, Rafila s. a. In tara erau arestati sute de mii de oameni, a fost teribila colectivizare, a fost regimul ucigas al inchisorilor.

Amintindu-ne de ororile reeducarilor din inchisorile politice, ne cutremuram de ura diavoleasca a ofiterilor anchetatori din fosta Securitate care le spuneau detinutilor legionari: “O sa va compromitem in ochii vostri si ai lumii. De beton armat sa fiti, nu veti rezista. Se vor intocmi despre legionari dosare cu documente pentru istorie, prin care dupa moartea celor anchetati si a celor ce au fost anchetatori, Miscarea Legionara va fi cunoscuta generatiilor viitoare asa cum o pecetluieste securitatea acum”. Si chiar constatam ca din Arhiva Securitatii numai dosarele legionarilor sunt date publicitatii.

Am ajuns sa cunoastem ca unii din legionari s-au opus reeducarii cu pretul vietii. Alta parte au fost ucisi prin condamnari la moarte, ca sa nu-si mai poata anula declaratiile luate fortat. Iar altii, sub povara muntilor de suferinta si in fata torturilor turbate, au cedat subscriind unor declaratii prin care s-au autodenigrat. Niciodata insa, nici chiar cei care au cedat sub torturi, nu au renuntat in sufletul lor la convingerea ca lupta lor legionara a fost inchinata credintei in Dumnezeu si iubirii de Neam si Tara.

Ne amintim si de primele inceputuri de comunizare in Romania, din 1920. Reprezentantii erau evrei: Ghelerter, Gheler, Spemgler, Schreiber, Pauker, Moscovici etc. Sau primul atentat din Romania, 8 Dec. 1921, cand evreul Max Goldstein, membru in conducerea partidului comunist, a aruncat in Parlament o bomba, omorind doi ministri si ranind grav alti doi.

In 10 Noiembrie 1975, Natiunile Unite au condamnat politica de stat dusa de Israel in Palestina, asimiland sionismul cu rasismul.

N-am auzit din partea evreilor pareri de rau pentru trecutul comunist.

De desolidarizare fata de ideologia comunista pe care unii din ei au slujit-o, sau fata de trecutul partidului comunist ai carui inaintasi, la un moment dat, au cerut desfiintarea Romaniei ca stat, si nici de sutele de mii de crime pe care acest partid le-a comis in cei 45 de ani de dictatura.

Evreii chiar nu au nici o vina, nimic ce sa-si reproseze?

In Romania se reabiliteaza memoria calailor si nu a victimelor!

Media Link